OPRINDELSEN

Flyvende Grise er et teater-ensemble på 7 personer: Administrator & producent Søren Normann, scenograf Nicolaj Spangaa, lyddesigner Janus Jensen, lysdesigner Andreas Buhl, komponisterne Maja Romm & Mark Solborg samt skuespiller og grundlægger Thomas Corneliussen.

Holdet bag Flyvende Grise blev oprindeligt samlet i 1999 af Thomas Corneliussen i forbindelse med arbejdet på forestillingen ”Auschwitz”; et elevbaseret samarbejdsprojekt mellem flere af Kulturministeriets kunstskoler. Projektet modtog økonomisk støtte af Workshop Scenen. I 2013 valgte instruktør Tue Biering at træde ud af Flyvende Grise.

Fra 2000 til 2010 skabte Flyvende Grise sine næste 5 forestillinger med støtte fra Kunststyrelsen og i samarbejde med henholdsvis Kaleidoskop Teatret og Jomfru Ane Teatret.

I 2011 blev Flyvende Grise udnævnt til et treårigt Company in Residens på Nørrebro Teater med fast staldplads på Frederiksbergscenen. Med udnævnelsen til Company in Residens fulgte økonomisk støtte til at skabe i alt 3 nye forestillinger i løbet af de tre år ordningen varer: ”Mørke” 2012,  ”S/H” 2013 og ”Fremtiden” 2014.

I 2012 genopsatte Flyvende Grise desuden endnu engang deres reumertvinder ”Historien om alt” i samarbejde med Folketeatret, der sender ”Historien om alt” på landsturné i efteråret 2013.

HVORDAN ARBEJDER VIFlyvende Grise arbejder som ensemble i udviklingen af koncept og indhold. Tekst, bevægelse, rum, musik og teknik bliver til i åbne processer, for at sikre sig at alle parametre fungerer som medfortællende og sammenhængende elementer - i samme organiske univers.

Udtrykket er som regel meget visuelt og fysisk, men vores baggrund er teatret, og derfor er det altid den gode historie og forståelsen af denne, vi vender tilbage til i vores processer - som det centrale og vigtigste omdrejningspunkt.
Vi er ofte blevet rost for at skabe forestillinger der evner at integrere teknik og teater i poetiske og visuelt flotte universer, og gøre dette således at vi ikke blot fremstår opfindsomme, men netop bruger teknikken som nødvendige historiebærende dele af forestillingerne.

Vi tror på teatrets som det grænseløse medie, hvor kun fantasien sætter grænsen for det mulige, og frem for alt på modet til at begive sig i det ukendte og uforudsete.
Vi er overbeviste om teatrets tidløse plads i det menneskelige fællesskab og vi tror på teatret i kraft af dets egenart og unikke muligheder for at skabe nærvær og indsigt.

Kort sagt tror vi at det nytter.

 

Flyvende Grise er støttet af: